Schone lucht in huis door Ventilatie Reiniging Nederland

Schone lucht in huis door Ventilatie Reiniging Nederland

Frisse en schone lucht in huis in belangrijk voor een goede gezondheid. De lucht in huis is meer vervuild dan je denkt. Met een zorgintensief kind in huis is het nóg belangrijker om schone lucht in te kunnen ademen. Vaak gaat zorgintensief gepaard met een zwakke gezondheid en kan elke verkoudheid fataal zijn. Zorg daarom dat het ventilatiesysteem in huis regelmatig schoongemaakt wordt. Een goed werkend systeem zorgt voor de juiste luchtvochtigheid en voorkomt hoofdpijn, slaapproblemen, huidklachten en allergieën. Afgelopen week kwam Ventilatie Reiniging Nederland (VRN) bij ons langs voor het reinigen van het ventilatiesysteem bij ons thuis.

WTW installatie reinigen

In ons huidige huis, en straks ook in ons nieuwe huis, hebben wij een WTW installatie. WTW installatie staat voor Warmte Terug Win installatie. Bij een WTW systeem wordt de gebruikte, warme lucht eenvoudig afgevoerd en wordt de warmte hiervan overgebracht naar de verse, koude lucht die door het ventilatiesysteem naar binnen het huis in stroomt. Een WTW unit houdt de luchtstromen in je woning in balans, waardoor dit ook wel balansventilatie wordt genoemd. Wij hebben dus geen roosters in huis, zoals veel andere huizen wel hebben. Maar het WTW systeem regelt zichzelf. Toen wij in 2016 in dit huis kwamen wonen, hebben wij ook de WTW installatie laten reinigen. En nu was het weer hoog tijd. Eigenlijk zou dit 1x in de 3 tot 6 jaar moeten gebeuren.

Ventilatie Reiniging Nederland

Ventilatie Reiniging Nederland is onderdeel van Clean Up Facilities en gevestigd in Deventer. Hun werkgebied is echter geheel Nederland. VRN is expert in het reinigen van ventilatiesystemen, of het nu mechanische ventilatie, WTW installatie of ventilatieroosters zijn. VRN zorgt voor frisse lucht in je woning of kantoor. Een afspraak maken is een makkie. Plan je afspraak in en kies de gewenste ventilatiereiniging. Op de afgesproken dag en tijdstip komt de gecertificeerde monteur langs, doen netjes hun werk en laten het schoon weer achter.

VRN bij ons thuis

De jongeman, die bij ons thuis kwam was zeer vriendelijk. Hij kwam met een groot afzuigapparaat, een schroeftol met een borstel er aan en een stofzuiger. Je merkte direct dat hij bezieling had in zijn werk. Vooral toen hij in de keuken een klomp vet en vuil in het systeem tegenkwam, begonnen zijn ogen te stralen. Zo grappig om te zien. Buiten de keuken afzuiger waren de kanalen verder goed schoon. De filters van de WTW unit zaten wel vol vuil. We gaan deze dan ook binnenkort vervangen. Wij zijn heel blij met het werk en de service van VRN. Zo kunnen wij de laatste maanden in dit huis nog genieten van frisse, schone lucht.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *