Bloemen voor opa en oma op Grootouderdag

Bloemen voor opa en oma op Grootouderdag

Afgelopen week gingen we met Thijs bloemen uitzoeken. We liepen naar onze favoriete bloemist in het dorp en daar mocht Thijs uitkiezen welke bloemen hij mooi vond. Met een klein beetje sturing zochten we allemaal bij elkaar passende bloemen, die een mooi groot boeket zouden vormen. De medewerkster van de bloemenwinkel stond met grote ogen te kijken dat wij er zelf een boeket van gingen maken. ‘Tja’, zei ik, ‘Ik ben een dochter van een bloemenman’. Dat stelde de medewerkster gerust en ze moest lachen. ‘De bloemen zijn voor opa en oma op Grootouderdag’ vertelde ik haar. Ze had er nog nooit van gehoord.

Bloemen voor elk seizoen

Behalve als je allergisch bent voor bloemen, denk ik dat iedereen ontzettend vrolijk wordt van een bos met fleurige bloemen. Een ieder heeft zijn eigen smaak, maar elk seizoen heeft ook zijn eigen bloemen. Dat is een reden, waarom ik zo van de seizoenen hou. Niet alleen het weer veranderd, maar de bloemen veranderen mee. Van mooie gekleurde tulpen in de lente tot de prachtige bolchrysanten in de herfst. Bij mij mag een bos bloemen nooit klein zijn. 10 takjes van een bepaalde bloem, vind ik niks. De vaas moet zeer goed gevuld zijn. En het liefst ook lekker ruiken.

@peggykegel

Op 6 oktober is het grootouderdag. Geef jij ook een mooi bosje bloemen aan opa en oma? #knuffelthijs #ontwikkelingsachterstand #dyspraxie #autisme #mooiwatbloemendoen

♬ Gentle Fact – DJ BAI

De oorsprong van Grootouderdag

Oorspronkelijk komt Grootouderdag uit Italië. Basisscholen richtten een bloemenproject op dat gericht was op grootouders. Omdat het project zó succesvol werd, is in 2005 de eerste zondag van oktober officieel uitgeroepen tot Grootouderdag. Sinds 2014 wordt Grootouderdag ook in Nederland gevierd. Dit is verbonden met de Week tegen Eenzaamheid. Het doel is om de band, die kinderen en kleinkinderen met hun opa’s en oma’s hebben, te vieren of om juist de verbinding te zoeken.

Fleurige bloemen voor opa en oma

Thijs vond het geweldig dat hij de bloemen mocht uitzoeken. En ik moet zeggen….hij heeft een goede smaak. Deze fleurige bloemen zullen opa en oma blij verrassen. Ze zijn gek op bloemen en zullen nog meer verrast zijn als we erbij vertellen dat Thijs de bloemen heeft uitgekozen. Thijs is namelijk meervoudig beperkt met een ontwikkelingsniveau van een kind van nét 3. En toch was hij er heel bewust mee bezig. Ontzettend leuk om die vooruitgang in zijn ontwikkeling te zien. We maakten ook nog een kaart met een handafdruk van Thijs, die we later in de bos bloemen deden. Opa en oma zullen trots op hem zijn en overladen worden met knuffels. En dit is precies waarom Grootouderdag in het leven is geroepen.

Laat een bericht achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *